Sökresultat för: ”

sex träff säljes

Tidigare utannonserade

Bokförlaget Forum, 1956. Häftad, mindre format, 132 sidor (till stor del ouppsprättade). Carl Milles är en av de få svenska konstnärer som vunnit hela folkets erkännande. Han kan i popularitet bara jämföras med Anders Zorn....Astrid Setterwall Ångström, en nära vän till Carl och Olga Milles, vill med denna bok ge en intim bild av den store konstnärens liv - en bild grundad på dagboksanteckningar och brevcitat som träffar det väsentliga i hans personlighet. Han som älskade livet, Gud och människorna möter oss här med levande styrka - en stor konstnär och en stor människa. I mycket bra skick.
Hft. 1961. 314 s. Bonniers. Omslag av Birger Ljungquist. ”Flickan Birgit – född ”oäkta” – överges även av fostermamman Sarhild och hennes värld störtar samman . Hon kommer till et nytt fosterhem men har svårt att anpassa sig. När hon kommer i puberteten känner hon sig än mer övergiven. Men livet har också sina ljusa sidor. Hon är duktig i skolan och hon blir vackrare för var dag och träffar en man ….” skriver baksidestexten. Fint, osprättat ex.
BONNIERS 1979. OU. 8:o. Trådhäftad. 196 sidor. 270 gram. Normalskick. ISBN ORIGINALUTGÅVA. Apolollos Svensson är en rödhårig yngling, som följaktligen kallas facklan. Vi träffar honom på hans mammas begravning, långt ute på landet. Han är nu alldeles ensam, men hans ensamhet delas en stund av en flicka som heter Ann-Katrin. De upplever ett intensivt och vemodigt dygn i en närbelägen glesort där de lokala förströelserna består av ett stängt korvstånd och där man alltså själv får sörja för det utbyte man vill ha av livet. Det gör Facklan och Ann-Katrin, delvis i sällskap med några av traktens innevånare. Man diskuterar modet att våga hoppa från hopptorn, kärlek och andra livsfrågor, till dess den nya dagen gryr och allt förändras.
BONNIERS 1979. OU. 8:o. Trådhäftad. 196 sidor. 270 gram. Bra skick. ORIGINALUTGÅVA. Apolollos Svensson är en rödhårig yngling, som följaktligen kallas facklan. Vi träffar honom på hans mammas begravning, långt ute på landet. Han är nu alldeles ensam, men hans ensamhet delas en stund av en flicka som heter Ann-Katrin. De upplever ett intensivt och vemodigt dygn i en närbelägen glesort där de lokala förströelserna består av ett stängt korvstånd och där man alltså själv får sörja för det utbyte man vill ha av livet. Det gör Facklan och Ann-Katrin, delvis i sällskap med några av traktens innevånare. Man diskuterar modet att våga hoppa från hopptorn, kärlek och andra livsfrågor, till dess den nya dagen gryr och allt förändras.
I ett fingerat sydamerikanskt land i mitten av 1980-talet är landet genomkorrumperat och befinner sig i kaos. Ett kaos som skapats av den mystiske och hänsynslöse gerillaledaren Ezequiel, som kämpar mot en lika grym och blodtörstig diktatur. Augustin Rejas (Javier Bardem), en polis med hög moral och en stark känsla för sitt land, tar sig an sitt livs utmaning när han påbörjar sin jakt på Ezequiel. Med tålmodighet och envishet närmar sig Rejas den lömske gerillaledaren, men läget förändras när han träffar sin dotters danslärarinna. En kvinna som ger honom passion i en katolsk tillvaro. Men kan han lita på de starka känslor som förenar dem eller är även hon del i den korrumperade tillståndet i landet?