Sökresultat för: ”

det vackraste jag vet noter piano säljes

Tidigare utannonserade

Jazz - Sverige, CD, Caprice CAP 21776 ( 2006 / 2007 ) ""En vacker konsertsal med en stor Steinwayflygel, en pianist och en ljudtekniker/producent. Det är mitt i natten, strax innan vargtimmen. Detta är den genomgående inramningen till Caprice Records nya serie Improvisational, serien som kommer att bjuda på improviserad musik från några enastående pianister. Den som med den äran inleder serien är pianisten Niklas Sivelöv. Enligt spelreglerna får han en kort tid innan inspelningstillfället reda på vad som är temat för improvisationen – Carl Michael Bellmans sånger och epistlar. Och så här har vi garanterat aldrig hört Bellman tidigare: Fräckt, klassiskt, jazzigt, vackert och nervigt. Tretton av de mest kända epistlarna har fått nya musikaliska dräkter. Med hjälp av Niklas Sivelövs känsliga fingrar får vi bland annat höra några ”blue notes” i den vackra och dystra epistel 30 (Drick ur ditt glas), vi får också höra Gubben Noach strutta runt bland täta tonartsbyten, och i epistel 44 (Movitz helt allena) reser vi från 1700-talet till Jan Johanssons Jazz på Svenska. På det viset fortsätter en genreöverskridande färd genom Bellmans värld fram till en mustig final, som lämpligt nog döpts till Finale Hullerombuller. Niklas Sivelöv är en välkänd pianist och tonsättare som har haft stora framgångar med framträdanden över hela världen. Han är bland annat biträdande professor i piano vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och gav förra året ut den kritikerrosade Vers La Flamme (Caprice Records CAP 21742) där han tolkar Alexandr Skrjabin. Efter den här utgivningen vet vi också att han är en enastående improvisatör. På Improvisational two som ges ut i oktober får vi höra Mats Öberg improvisera över Cornelis Vreeswijks visskatt. Inspelat på samma flygel, vid samma tid på dygnet och i övrigt under samma förutsättningar."" (www.capricerecords.se) Speltid ca 52 min. Ny .
Vackert och fullt fungerande piano säljes p.g.a. renovering. Jag har spelat på det nästan varje dag i tre års tid. Pianot är av märket Svenska pianofabriken och är byggt 1957. Det är renoverat så det håller stämningen bra och har fin klang, jag vet dock inte när detta gjordes. Pianot har två pedaler. Pallen medföljer och har ett dolt fack under sitsen för bl.a. noter och dylikt.
Vackert och fullt fungerande piano bortskänkes. Det vore ju synd att behöva köra det till återbruket, eller hur? Dessutom vet jag inte hur sjutton man sopsorterar en sådan här pjäs... Den stiliga pallen får du för besväret. Den är stadig och praktisk med fiffigt lönnfack för noter, svarta pengar eller smuggelsprit. Däremot ingår inte bråten som syns på/vid/under/bredvid pianot.