Sökresultat för: ”

axel släpvagnsaxel påskjutsbroms säljes

Tidigare utannonserade

Säljer en komplett släpvagnsaxel i bra skick. Det är den äldre modellen med elektrisk broms i stället för påskjutsbroms. Har suttit på en 1200kg husvagn.
Har renoverat min släpvagn från 1994 och har därför fått över delar. Är en vagnsaxel för 1600kg med måtten: A-mått: 170cm B-mått: 220cm C-hålbild: 5X112. D.v.s Anslutningspunkterna på axeln är 170cm brett. Bromstrummornas ytterkant sitter 220cm isär och fälgarna är 5 bult med 112 mm i diameter. Påskjutsbromsen och kulan är komplett och av märket ALKO. Infästningsmåtten är: D-mått: 21 cm E-mått: 16 cm F-mått: 17 cm Vilket betyder att bredden mellan de bakre bultarna är 21 cm, främre 17cm och det är 16 cm mellen bulthålen. Allt är i funktionsdukligt skick men axeln är rostig. Anledningen till att jag byter ut på min kärra är att det är en täckt skoter kärra som jag vill ha bekymmersfri och att den skall gå igenom besiktningen utan gnäll. Men jag tänkte väl att någon kanske har ett släpvagnsprojekt för enklare bruk som detta vore kanon grejor att bygga av. Så istället för att slänga grejorna slumpar jag iväg dem.
Axel med mkt.rostig mittbit men övrigt bra, bra trummor nya lager nya bromsar Tillhörande påskjutsbroms. Allt suttit på en Brendrup 90"a
Galvad axel 1000 kg, komplett med bromsar.Påskjutsbroms komplett . pris 1500 st eller 2200 för allt
Släpvagnen har en totalvikt på på 750 kg (ingen skatt). Släpvagnen är i mycket bra skick och är kraftigt dimensionerad och ligger perfekt på vägen som alla gisebovagnar. Elen är ny förra året, släpvagnsaxel, påskjutsbroms, kulhandske och vajrar är bytt för ca 3år sedan. Axel och påskjutsbroms är dimensionerat för 1300 kg. Men släpet är endast godkänd för 750kg. Lastytan på flaket är 2500mmx1300mm och ca 950mm högt under kåpan. En klassisk gisebosläp kan inte på något sätt jämföras med de obromsade släpvagnarna som säljs på byggvaruhusen. Denna vagn är byggd för att hålla i många år till och tåla tuffa tag. Annonsören vill inte störas av telefonsäljare.