Sökresultat för: ”

autism säljes

Tidigare utannonserade

1 plats(er). Lärvux söker Handelslärare Lärvux är en egen skolform i stadens utbildning för vuxna med inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning, förvärvad hjärnskada eller autism. Vår verksamhet präglas av hög kvalitet, flexibilitet och pedagogisk mångfald. Du vill arbeta med och utveckla vår yrkesförberedande utbildning inom handel och service. Vi erbjuder dig ett spännande, inspirerande och utvecklande arbete. Lärvux är beläget vid Södra station, Rosenlundsgatan 54, när T-bana och pendeltåg. Jämställdhet och mångfald är viktiga perspektiv i vårt rekryteringsarbete. Välkommen med din ansökan. Vi söker dig som är utbildad handelslärare och gärna med specialpedagogisk kompetens samt goda IT-kunskaper, gillar nya utmaningar. Utbildning och erfarenhet krävs. Anställningsform: Tillsvidare. Erfarenhet: Erfarenhet krävs.
"En väg genom världen" är en ömsint och uppriktig skildring av en ovanlig ung man utifrån dagböcker skrivna av författaren alltsedan sonens spädbarnsålder. Boken är också en undersökning av "autismens gåta" och en meditation över kärleken, minnet och glömskan, olika former av social kontakt och utanförskap. Minnesbilder och anekdoter varvas med exakta observationer och reflektioner om autistiska personers försök att nå socialisation. Deras oförmåga att ljuga och föreställa sig, deras "bokstavlighet", svårigheterna att "lässa" andras inre och deras strategier för att övervinna detta, - allt illusstreras med scener ur Matthews liv. Genom hela boken ger dessa svårigheter upphov till mer allmängiltiga frågor om förståelse av samhällslivet. Inb. med skyddsomslag. Dualis, 2008, 198 sid. Nära nyskick
Har följande böcker till salu: Barn och ungdomspsykologi av Oddbjörn Evenshaug och Dag Hallen. Pris: 190kr Utanförskap och gemenskap av Leif Mathiasson. Pris: 150kr Autism och lek av Jannik Beyer och Lone Gammeltoft. Pris: 120kr Mångsidiga intensiva insatser för små barn med autism av Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Pris: 100kr Att göra tänkande synligt av Sten Arevik och Ove Hartzell. Pris: 120kr Köparen står för frakten och den ligger på 40kr!