Sökresultat för: ”

august hoffman pianofabrik säljes

Tidigare utannonserade

Fin klang! Slitet i färg och finish, men inget som inte går att fixa med lite färg. Behöver stämmas Finns att hämta i lokal på Stora Essingen i Stockholm Hämtas senast lör 21/12 Pga av diskbrott kan bärhjälp ej erbjudas. August Hoffmanns pianofabrik var en instrumenttillverkare i Stockholm 1838?1988. Fabriken innehades från början av fabrikörerna Söderberg. Fabriken övertogs 1859 av instrumentmakaren August Hoffmann, född 1827 i Sachsen. (Wikipedia)
Vi kommer att flytta till lägenhet under nästa år. Vårt härliga piano får tyvärr inte plats och SKÄNKES till den som vill förvalta det! Pallen säljs tillsammans med pianot för symboliskt 50 kr. Vårt piano renoverades av pianotekniker för några år sedan och fick bl a helt nya klubbor. Det har stämts regelbundet. Måtten är 145 x 135 cm (BxH). August Hoffmans pianofabrik i Stockholm, etablerades 1838 och blev norra Europas ledande pianotillverkare, men fabriken är numera nerlagd och namnet ägs sedan 1988 av Gibson. Läs mer på http://www.campbellyoung.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=54 Hoffman pianon byggdes med rejäl kvalitetsmekanik och har en härlig klang - men väger därför en hel del och professionell bärhjälp är nödvändig när det hämtas.
Piano i fullstorlek, typ "Akademi VI" från AugustHoffmans pianofabrik etablerad 1938 i Stockholm som lades ner 1988. Träslag valnöt. Pianot som säljs är välbevarat med valnötsträ utan fläckar. Klangen är briljant särskilt i diskanten med tangenter som har ett motstånd över medel. Modellen har inget lock över tangenterna. Instrumentet är från hemmaspelandets storhetstid 1961. Fabriken var den första i sin bransch som blev Kunglig hovleverantör. Pianots kontantpris 1961 var 4116 kr. Garantibevis finns kvar. Pianot har haft två ägare. Ur en intervju med pianobyggaren Runepär Lindh om ett liknande piano: "- Det här är ett August Hoffman byggt 1961 i teak med Rennermekanik - världens bästa mekanik. Ett fantastiskt piano för 16.500:- och då är det färdigjusterat med tre års garanti, pianostol ingår och fri frakt hem. Skulle man bygga ett sådant piano idag skulle det inte gå att sälja under 100.000:- med den kvalitén, menar Lindh." Hör av er via mejl eller tfn vid intresse! Pianot finns i Huddinge Centrum.
Skänker vårt piano mot snabb hämtning, då vi ska flytta om en vecka. August Hoffmanns pianofabrik var en instrumenttillverkare i Stockholm 1838-1988. Fabriken var den första inom branschen som blev kunglig hovleverantör. Tveka inte att ringa Maria om ni har några frågor!
Säljer vårt piano från August Hoffmanspianofabrik. I mycket bra skick, med bra klang och stämma samt vacker möbel. August Hoffmanns pianofabrik var en instrumenttillverkare i Stockholm 1838-1988. Fabriken var den första inom branschen som blev kunglig hovleverantör.