Sökresultat för: ”

asagud loke säljes

Tidigare utannonserade

Tor startade nästan krig då han bröt vapenvilan mellan sin familj, de nordiska asagudarna, och deras gamla fiender Frostgiganterna. Hans fader, Oden, utraderade Tors minne och skickade honom till jorden, för att han skulle lära sig att uppträda som en vanlig dödlig. Här lever han som läkaren Donald Blake, men då han får tag på sin trogna hammare Mjölner, återvänder den mäktige Tor! Bland människorna kämpar Tor för rättvisan och friheten, men han är för alltid splittrad mellan sitt öde på jorden och sitt forna liv i de härliga hallarna i Asgård. EPISOD 10: Loke lyckas stjäla Tors hammare och befria sig från sitt fängelse. Innan Tor kan återfå sin hammare teleporterar trollkarlen Sandu Tors hammare till en ny dimension. EPISOD 11: Loke skickar Förtrollerskan till jorden och hoppas få Tor att glömma Jane. När Förtrollerskan misslyckas förvisar Loke henne till ovisshet. EPISOD 12: Loke kidnappar Jane och övertygar Oden om att Tor vill göra henne odödlig. Tor går till domstol för brottet och måste slåss mot Loke utan vapen. EPISOD 13: Lavamannen skjuter -Levande klippan- till jordens yta för att förgöra alla människor. Hämnarna besegrar Lavamännen.
Tor startade nästan krig då han bröt vapenvilan mellan sin familj, de nordiska asagudarna, och deras gamla fiender Frostgiganterna. Hans fader, Oden, utraderade Tors minne och skickade honom till jorden, för att han skulle lära sig att uppträda som en vanlig dödlig. Här lever han som läkaren Donald Blake, men då han får tag på sin trogna hammare Mjölner, återvänder den mäktige Tor! Bland människorna kämpar Tor för rättvisan och friheten, men han är för alltid splittrad mellan sitt öde på jorden och sitt forna liv i de härliga hallarna i Asgård. EPISOD 1: När Loke flyr från sin inspärrning förändrar han människor till -Negativa varelser-. Tor besegrar Loke och skickar honom skamsen tillbaka till Midgård. EPISOD 2: Don Blake (som Tor) måste förhindra en tidigare anställd, Herr Hyde, från att stjäla en ubåt. EPISOD 3: Loke förändrar en brottsling till -Den uppslukande mannen-. Tor besegrar honom genom att få honom att ta åt sig varje sak och överlasta hans system.
Tor startade nästan krig då han bröt vapenvilan mellan sin familj, de nordiska asagudarna, och deras gamla fiender Frostgiganterna. Hans fader, Oden, utraderade Tors minne och skickade honom till jorden, för att han skulle lära sig att uppträda som en vanlig dödlig. Här lever han som läkaren Donald Blake, men då han får tag på sin trogna hammare Mjölner, återvänder den mäktige Tor! Bland människorna kämpar Tor för rättvisan och friheten, men han är för alltid splittrad mellan sitt öde på jorden och sitt forna liv i de härliga hallarna i Asgård. EPISOD 4: Tor förvandlas till sten av den grå fågelskrämman. Han återhämtar sig i tid för att besegra boven. EPISOD 5: Loke återupplivar den -Gamle förstöraren-, som attackerar Tor med hans egen hammare. Loke upptäcker att den som väcker Förstöraren måste dö, så Tor måste rädda Lokes liv. EPISOD 6: För att återfå en stulen koboltbomb måste Tor resa till framtiden där han slåss mot Zarko. Efter att ha besegrat honom och återanvänt med bomben skär Oden ner Tors kraft till hälften som straff för att han älskar Jane Powers.
Denna skrift är resultatet av närmare tio års forskning kring hagtornsträdet och dess mytologiska roll i hednisk forntid. - Inbunden i kartonnageband Norrköping Credendum 2005 i ny skick [ omfång: 180 s. : ill.; 21 x 14 cm; 343 gr ] - UR BAKSIDESTEXTEN - Hagtornsträdet är ett märkligt träd. - Författaren berättar här litet om dess botanik men så mycket mer om detta träds roll i människans historia. Tecken tyder på att det under hednisk tid haft stor betydelse i nordbornas trosbild. Rester av offerträd, offerlundar, ortsnamn och inte minst myter och talesätt vittnar om hagtornens plats i nordeuropéens tankevärld. - Och det finns områden i Nordeuropa, där det fortfarande i dag »offras« till hagtornsträd! - Den hittills obesvarade frågan om vilken gud, som tillbads i de heliga hagtornslundarna diskuteras ingående i boken. - Författaren söker på olika vägar ett svar på frågan och ställer upp en djärv hypotes, som kan innehålla svaret: Loke, den mystiske asaguden och jättesonen, upplevs av gammal och ny forskning som den nordiska mytologins mest svårgripbara gestalt. Hyllmeter av analyser och tolkningsförslag fylls ständigt på med nya idéer och rön. - Författarens hypotes sammanför Loke med hagtornsträdet och fram växer en ny, logisk och begriplig bild av ett väsentligt avsnitt av våra hedniska förfäders trosliv. - Hypotesen har aldrig prövats förr och skall uppfattas just som en hypotes. Med en rad argument och indicier testas hypotesen. I många avseenden synes den ge logiska och okrystade svar på gamla mytologiska underligheter. - TIPS ! Vill du enkelt överblicka och göra nya upptäckter av intressanta böcker i ett ämne, utan att behöva bläddra igenom tusentals ovidkommande söksvar? GÖR DÅ SÅ HÄR: följ länken "Böcker från * Svenska Boklänken HB" här nedan. Säljarnas egna sidor kan läggas upp som favoriter/bokmärken. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är finindelade och sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Där hittar du även utförliga beskrivningar och bilder av böckerna. Är du intresserad av fler böcker i samma ämnesområde som just denna bok väljer du kategorin: »Cm Religionshistoria« ELLER »Mzd Övertro och magi« ELLER »Uf Botanik«
Bonnier Carlsen Bokförlag, 1 upplagan 1999. Inbundet seriealbum i färg 144 sidor. Fint skick. De nordiska gudasagorna är så korthugget berättade att de lämnar stort utrymme för fantasin, och de innehåller mycket humor. Dansken Peter Madsens Valhall-album om Tor, Oden, Loke och de andra asagudarna har blivit en stor framgång och räknas till de klassiska serierna.