Sökresultat för: ”

aporna japanska apor säljes

Tidigare utannonserade

De tre aporna (japanska) Tre Apor
Optimal. 2010. 191 s. Inbunden. Bok och omslag i perfekt nyskick. Förskottsbetalning. Fraktkostnad 42kr. Mycket fakta finns publicerade i vetenskapliga tidskrifter och böcker, men få känner till dem. Kolesterolkampanjens anhängare är som de tre japanska aporna: de hör inte, ser inte och de berättar inte! .
Härligt färgglad & stor (90x120 cm) oljereprodukion av Nils von Dardels "Flickan & ynglingen" som ursprungligt är en akvarell 31x47 cm som såldes på Bukowskis för 3133138 Sek i Maj 2011. Duken är uppspänd på en träram så ej inramad. Vi har flyttat och har ej längre plats för denna fina målning. Vi säljer den för 2200:- , vilket är halva inköpspriset. Tavlan lyser upp vilket rum som helst! Nils von Dardel var en svensk bildkonstnär född i Bettna i Södermanland som till stor del var verksam utomlands. Han studerade vid Konstakademien i Stockholm, i Paris samt på resor till Asien och Mellanöstern. Dardel är främst känd för sina landskap och figurmålningar. Dardel påminner i sitt skapande ibland om Hieronymus Bosch och man kan skönja en viss inspiration hämtad från Henri Matisse. En mycket känt verk av Dardel är Den döende dandyn som återfinns på Moderna Museet i Stockholm. De gamla japanska fablerna väckte hans intresse för djur, apor och kaniner i synnerhet. Dardels måleri är fabulerande och fullt av fantasier, en blandning av drömmar och verklighet, men alltid ett uttryck för de egna upplevelserna i elegant, förfinad och naiv förpackning. Den dekadante dandyn spelar ofta huvudrollen. Moderna museet hade nyligen en fin Dardel utställning. Finns i Gamla stan för avhämtning.
De tre aporna. Ett gammalt motiv i japansk konst. Motivet förknippas med det japanska mottot att inte se (något ont), inte höra (något ont), inte säga (något ont). Säljes i set om tre. En av varje förstås H:40 cm, B: 28 cm, D: 26 cm Ordinarie pris 990:-
De tre aporna Japanska