Sökresultat för: ”

anundsjö säljes

Tidigare utannonserade

Det är 1849, det är februari med ymnigt snöfall. En månad senare tinar ett lik fram och länsman Harald Morell börjar genomkorsa det vidsträckta Anundsjö i jakt på en mördare - men han hinner knappt börja förrän snön faller igen, nu i åtta dagar. När dagsmejan sätter in upptäcks ännu ett lik begravt i snön. Är det samme mördare? Är det han som haltar och har fina tänder? Och vad har prästen och de orkeslösa på fattiggården med det hela att göra? Eller den försmådde friaren som återvänt? Inb. med sk.omsl AlfabetaAnamma, 2003, 269 sid. Mycket gott skick.
ISBN 91-7402-096-X ; Titel by Urve Miller, Staffan Modig, Ann-Marie Robertsson Författare , 1930- Medarbetare Modig, Staffan, 1937- Robertsson, Ann-Marie, 1941- Ort/Förlag/År Stockholm : Vitterhets-, historie- och antikvitetsakad. : Almqvist & Wiksell international (distr.), 1979 ;(Motala :Borgström) Omfång [6], 106 s., 1 kartbl. : diagr., ill., kart., tab. ; 28 cm Serie Early Norrland, 12 .Liten fuktskada.
Det snöar ymnigt i februari 1849. En månad senare tinar ett lik fram och Harald Morell börjar genomkorsa det vidsträckta Anundsjö i jakt på en mördare. Men han hinner knappt börja förrän snön faller igen, nu i åtta dagar. När dagsmejan sätter in upptäcks ännu ett lik begravt i snö.Är det samma mördare? Är det han som haltar och har fina tänder? Och vad har prästen och de orkeslösa på fattiggården med det hela att göra? Eller den försmådde friaren som återvänt? Inb. med skyddsomslag. AlfabetaAnamma, 2003, 269 sid. Mycket gott skick
Tiden 1928. 165 s. Mycket välhållet häftat, ouppskuret ex, lätt blekt rygg. Innehåller de rent personliga tankarna och uppsatserna: Religionen och tiden, Mästaren i Anundsjö ( om Erik Andersson), En monolog, Arbetardiktningen och den akademiska kritiken (polemik med Sven Stolpe), Folket och bildningen (polemik med K G Ossiannilsson), Erik Lindorm, Erik Blomberg, Harriet Löwenhjelm, Självbesinning och kamp, De två vägarna, Meditation, Det gamla hemmet, Hemmet och världen, Jag och vi,
"Johan Norlander-sällskapets skrift. Ur innehållet: Mina fantastiska anmödrar, Nyupptäckta hällemålningar i Anundsjö, Fjällsjö och Ramsele i Ångermanland, När lappförsamlingarna i Jämtland och Härjedalen upplöstes, ""Finnarnes och lapparnes forna och nuvarande utbredning inom Sverige, deras etnografi och sociala förhållanden"" - hundra år efteråt, Något om språk och dialekt samt säregna ord i finska dialekter. 79 sidor."