Sökresultat för: ”

antik soffa uppsala säljes

Tidigare utannonserade

Säljer här en mycket stor och pampig soffa. Den har enl. förre ägaren stått på svenska ambassaden i Leningrad, alltså före 1917. Ingen Dok. Han köpte den när den kom till sverige på 1970-talet. Möbeln är professionellt onklädd för ca 10-15år sedan och är fortfarande fräscht. Den är hela ~2,5m lång!! Ett "mittben" (knappt synligt framifrån) har tillkommit någon gång under årens lopp, för att avlasta de yttre benen på denna långa möbel.. Det finns även en karmstol som tillhör soffan som har ett defekt armstöd. Denna ingår i priset om så önskas.
Två vackra soffor till salu: Trären soffa från ca 1860. Ursågad för att användas som sänggavel. Lätt att lägga i ny skiva och förvandla till soffa igen. bredd 196 cm höjd 118 cm djup 65 cm Pris: 1500 kr. --- Målad soffa från ca 1840. Förvaring under locket. Locket något sprucket på ena sidan. bredd 184 cm höjd 80 cm djup 58 cm Pris: 1200 kr.
Fin antik fåtölj med tillhörande pall säljes. Fåtöljen och pallen införskaffades för cirka 5 år sedan från en antikbutik i Uppsala. De båda ska vara av tidigt 1900-tal, men har målats om ett antal gånger samt fått ny klädsel. De båda är målade i en ljusgrön ton med fina gulddetaljer (se bild). Fåtöljen är något nedsutten och skulle behöva en ny dyna på sikt. Fåtölj och pall finns i Aspudden. Hör gärna av er om ni är intresserade!
Antik soffa i mycket gott skick. Lite historia om soffan: Vi köpte soffan av en familj i Uppsala för många år sedan. De berättade att soffan stått på Aftonbladets kontor i Stockholm (Kanske på ett styrelserum). Den var i behov av reparation så vi lämnade den till en tapetserare. Den fick nya fjädrar i sitsen och nytt tyg. Mått: Längd: 2,0 meter, djup 71 cm, sitthöjd 52 cm. (Färgen på tyget är lite mörkare i verkligheten än på fotot.
Soffa,bord 4 stolar samt 2 karmstolar i mahognybetsad Björk,Med utskurna delfiner i rysk anda.Helt nytapetserade. Ring el besök,ej mail.