Sökresultat för: ”

andra hand litteratur lund säljes

Tidigare utannonserade

Atlantis. 1 uppl. 2007. 327 s. Inbunden. 23x16cm. 720 gram. Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Ur omslagstexten: I äldre tider var vänskap inte bara privat utan också ett ideal för det offentliga livet. I exempelvis Drottning Kristinas tal betydde vänskap allians, fred eller förhandling. Efter hand växte det fram en ny syn på vänskap. Den framstod som ett hot, en risk för korruption, när staten lade reglerna för det offentliga livet. Istället skulle den odlas i det privata. I den tid vi nu lever diskuterar man nya överlappningar mellan privat och offentligt. Eva Österberg, professor i historia i Lund, skildrar vänskapen som idé från antiken till nutid.
Studier utgivna av Kungliga Humanistiska Vetenskapssamfundet i Lund, Scripta Minora 1965-1966:2, CWK Gleerup 1967, häftad, 44 s, illustrerad med 7 figurer i svartvitt, format 24 x 17,3 cm, vikt 111 g. Utgallrad biblioteksbok från biblioteket på Lunds universitets historiska museum. Slitna pärmar, inplastad, biblioteksstämplar, streckningar och markeringar i blyerts i texten. Dåligt skick, men kan tjäna väl som arbetsex för den som i första hand är intresserad av innehållet i denna för sin tid teoretiskt viktiga och inflytelserika skrift.
Häftad. i bra skick. Arbete - Människa - Teknik är ett läromedel i arbetsvetenskap, arbetsmiljöteknik för i första hand blivande civilingenjörer men det är också lämpligt att använda vid andra ingenjörsutbildningar. Arbetsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne med inslag av bl.a teknik, medicin och andra naturvetenskaper, ekonomi, beteende- och samhällsvetenskap. Boken innehåller grundläggande fakta inom de olika ämnesområdena. Arbete - Människa - Teknik har tagits fram i samarbete mellan de Tekniska Högskolorna i Göteborg, Linköping, Luleå, Lund och Stockholm.
| Gleerups, Lund. | 1971 | Häftad. Namnteckning på insidan av främre pärmen. Boken annars i mycket gott antikvariskt skick. | 171 s. : ill. | | Språk: Svenska | Baksidestext eller annan relevant information: Denna bok innehåller viktiga klassiska och nyare texter om film och filmskapande av ledande regissörer och filmteoretiker från Balázs, Vertov och Eisenstein till Bazin, Buñuel och Godard.Boken är i första hand avsedd för universitetetns filmundervisning men vänder sig också till alla med intresse för film, filmhistoria och filmteori.[Lagerplats: 0]