Sökresultat för: ”

analytiker säljes

Analytiker

Solna

Tidigare utannonserade

Stockholm : Natur och kultur, 1998 Hårda pärmar, limbunden, 179s. 350g. Mycket fint skick. ISBN 9127071170 Baksidestext: En sjuåring polisanmäls för att han sparkat sin fröken. Två högstadieelever döms till dagsböter för att de misshandlat en jämnårig skolkamrat. Är våra barn våldsammare i dag än tidigare? Den jungianske analytikern Allan Guggenbühl skriver här om skolvåldets uppkomst, dynamik och psykologi. Samtidigt får vi ta del av hans erfarenheter från ett framgångsrikt arbete i skolklasser där mobbning och annat destruktivt beteende blivit ohanterligt.
Att avslöja en nations förräderi... eller att tiga för att skydda den? Detta dilemma ställs Daniel Ellsberg (James Spader) inför när han snubblar över The Pentagon Papers. Denna fängslande film är baserad på den sanna historien om den ambitiöse Ellsberg, utbildad vid Harvard och med en bakgrund inom marinkåren, som lyckas få en topposition hos Pentagon. Ellsberg anställs som analytiker för att granska information från Vietnam, men får en chock när han upptäcker en 7 000 sidor lång, hemligstämplad rapport som avslöjar sanningen om USAs inblandning i konflikten. När han avslöjar sanningen om regeringens inblandning kommer han antingen att ses som en hjälte... eller som en upprorisk överlöpare som vill skada nationens säkerhet och intressen!
En extra lång version av biofilmen som har blivit omklippt av regissören Michael Mann själv. Innehåller 30 minuter som inte fanns i originalet, samt en mängd bonusmaterial Ricardo Tubbs är en inbiten storstadssnut med ett blixtrande intellekt. Hans sambo Trudy jobbar som analytiker åt FBI och tillsammans har Trudy och Ricardo gått undercover. De utger sig för att vara knarkkurirer och hoppas på så sätt komma närmare ett brottsyndikat i södra Florida. Till duon ansluter sig Sonny Crockett en charmig och karismatisk Miami-polis, vars kvinnoaffärer blivit rena rama följetongen. Till en början går uppdraget som smort. Men i takt med att de båda poliserna blir allt mer insyltade i brottssyndikatets affärer, får de allt svårare att hemlighålla sina riktiga identiteter.
CJP, Centrum för Junians Psykologi AB. 1:a svenska uppl. 1993. 214 s. Häftad. Gott skick. Jungiansk ordbok tar läsaren med till källan och är avsedd för dem som vill förstå Jungs termer och begrepp så som han använde dem själv. Daryl Sharp (f.1936) är privatpraktiserande jungiansk analytiker, utbildad vid C G Jung Institutet i Zürich och numera verksam i Toronto, Canada. Av Daryl Sharp finns på svenska utgivet Konsten att överleva, Såsom i en spegel (Konsten att överleva 2), Jungiansk ordbok och Jungiansk typologi..
Wahlström & Widstrand. 1:a uppl. 1998. 230 s. Inbunden. Nära nyskick. Övergången riktar sig till kvinnor i övergångsåldern, dvs från ca 50 till ca 65 år, och handlar om vad som händer i kvinnans kropp och psyke under den här perioden i livet. Marta Cullberg Weston, psykoterapeut och analytiker, har skrivit en uppmuntrande bok som tar död på en del felaktiga myter om övergångsåldern och håller fram den livsvisdom och erfarenhet som kvinnor uppnått vid det här laget. För de fysiska besvär som många upplever finns hjälp att få i form av hormontillskott, menar Marta Cullberg Weston, som också noggrant går igenom östrogenets effekter i kroppen.