Sökresultat för: ”

amerikanska marinkårens kniv säljes

Tidigare utannonserade

Amerikanska Marinkårens kniv under vietnamkriget (kopia). Helt oanvänd, 300 kr. Colt, kan vara bra för tex vildsvinsjakt. Helt oanvänd, 500 kr. Hör av dig så diskuterar vi ett pris!
Amerikanska marinkårens kniv
Äkta militärhistorisk replik. Blad i stålkvaliteten 440C. Längd 31 cm varav blad 16,5 cm. Originalknivslida i äkta läder. Användes av amerikanska markinkårssoldater i strid under såväl andra världskriget,Koreakriget, Vietnamkriget, Gulfkriget, samt i Irak och Afghanistan.
Amerikanska marinkårens överlevnadskniv. En alldeles utmärkt allround/Campingkniv. Vikt 305 gr. Bladlängd 18cm. Skaftlängd 12 cm. Totallängd 31 cm. Bladtjocklek 4mm. Kniven är stämplad med KABAR Olean N.Y på ena sidan och USMC på den andra. På de flesta fabriksgjorda knivar så är eggvinkeln alldeles för hög vilket innebär att kniven inte har full potential. Jag har sänkt eggvinkeln vilket innebär att kniven fått en flerfaldigt ökad skärförmåga, ökad skärpevaraktighet och blir väldigt lätt att bryna. Stålet är 1095 kolstål som är ett beprövat stål som tål tuffa tag. Kniven är striglad på läderskiva och levereras rakbladsvass. Skaft i pressade läderlameller som är okänsligt för väder och vind. Kniven är i fint bruksskick Läderslida med USMC logo. Originalkartong och originaldokumentation.