Sökresultat för: ”

althera säljes

Tidigare utannonserade

Askelin & Hägglund 1984, inbunden med skyddsomslag, limbunden, mycket bra skick, intervjuer med författare, porto 33 kr, Norman Mailer, Betty Friedan, Judith Rossner, E L Doctorow, Nancy Friday, Harriet Zuckerman, Sissela Bok, Erica Jong, John Irving, Saul Bellow, Bernard Malamud, Kurt Vonnegut, Jayne Anne Phillips, William Styron, Shere Hite, Toni Morrison, Marie Winn, Lisa Alther, Mary Gordon, Colette Dowling, Isaac B Singer, Helen Yglesias, Stephen Cook, Nancy Thayer, Alix Kates Shulman, Gloria Naylor, Mark Helprin, Gail Godwin, Joseph Heller, Cynthia Ozick, Hilma Wolitzer, Emily Prager, Jerzy Kosinski,
Natur & Kultur förlag. 1997. Pocket i mycket gott skick. 178 g. En invasionsarmé har landstigit på kusten av Tomans huvud. Obarmhärtigt tvingar den land och folk till underkastelse och ett fruktansvärt vapen har den i kvinnor som kan bruka Kraften. Men dessa är viljelösa verktyg för sina härskare. Seanchan, som detta folk kallas, jagar efter nya sådana slavar och aes sedaier har de egenskaper de är ute efter. Egwene av Tufloden tillfångatas av seanchan genom förräderi. Med ett nödrop undkommer Nynaeve och Elayne. De tillhör alla aes sedais orden och kan bruka Kraften. Rand alThor kommer i sin jakt på Valeres horn till Tomans huvud och får veta att Egwene är tillfångatagen.
Lisa Alther har vävt ihop en roman genom att skildra fem olika människors liv. Handlingen börjar i Trädslottet, klätterträdet där fem sydstatsbarn har sin tillflykt och där de sitter och gör upp planer för framtiden. Fyra vita barn och ett svart, två flickor och tre pojkar som ännu är omedvetna om de skillnader det innebär att växa upp som svart eller vit, kvinna eller man, fattig eller rik i den amerikanska södern på 50- och 60-talen. Inbunden, Namnteckning ett hörn är något stött.
Boken är i nära nyskick. Gåvotillskrift på försättsbladetInbunden bok. 1996. Stockholm. Legenda. (Sci-Fi & Fantasy ISBN: 91-27-05911-1)En invasionsarmé har landstigit på kusten av Tomans huvud. Obarmhärtigt tvingar den land och folk till underkastelse och ett fruktansvärt vapen har den i kvinnor som kan bruka Kraften. Men dessa är viljelösa verktyg för sina härskare. Seanchan, som detta folk kallas, jagar efter nya sådana slavar och aes sedaier har de egenskaper de är ute efter. Egwene av Tufloden tillfångatas av seanchan genom förräderi. Med ett nödrop undkommer Nynaeve och Elayne. De tillhör alla aes sedais orden och kan bruka Kraften. Rand alThor kommer i sin jakt på Valeres horn till Tomans huvud och får veta att Egwene är tillfångatagen.