Sökresultat för: ”

allmogeskåp 1800-talet säljes

Tidigare utannonserade

Skåp 1 har måtten: höjd 195 cm bredd 110 cm djup 47 cm Tre lådor och ett överskåp med 2 dörrar. Inuti överskåpet finns det hyllor och 2 lådor samt ett lönnfack. Pris 3000 kr Skåp 2 har måtten: höjd 180 cm bredd 110 cm djup 41 cm Två lådor med överskåp som har en dörr. Inuti överskåpet är det hyllor och plats för bestick som kan hänga. Pris 3000 kr Båda skåpen är tillverkade sent 1800 tal eller tidigt 1900. Ring gärna för mer information. Lars Ericsson
Detta hörnskåp är enligt förståsigpåare från sent 1700-tal eller början 1800-talet. Det är förmodligen ommålat på 1800 talet. Skicket är anständigt för åldern. Skåpet kan härstamma från Roslagen. Det passar i äldre torp eller fastighet med gamla anor. Spikarna är smidda icke klippta. Gångjärnen för luckorna liknar hasplar och kroken i underskåpet är också förmodligen smidd. Överskåpet har skedhängare och snapsglashylla. Skåpet har en svag välvning på framsidan och på målade blommor på speglarna i dörrarna samt på sidorna. Måtten är Höjd 1850, Bredd 750 x 750.
Ett helt fantastiskt klädskåp med originalmålning från 1800-talet. Mycket bra skick. Täljda krokar för upphängning på insidan. Löstagbart krön. Pris, 3.000 kr eller högstbjudande. Rokoko hängskåp från 1700-talet, helt original, förutom den blå färgen som blivit retuscherad. Fantastiskt skåp. Pris, 9.500 kr. Samtliga möbler finns hos Pelumalica Antik i Limmared, Tranemo kommun. Öppet efter dina önskemål. Leverens till mitt lager i Tollered, Lerums kommun, med omnejd går att ordna till självkostnadspris. För samtliga möbler så är det först till kvarn som gäller!
Charmigt allmogeskåp / sekretär från 1800-talet säljes. Sekretären består av två delar vilket underlättar vid transport. Underdelen av sekretären har nederst 4 utdragbara lådor. Skrivbordsdelen av sekretären är rymlig och har ett antal smålådor och fack samt dessutom en rolig detalj -- ett lönnfack! Överdelen har dubbeldörrar och två hyllplan. Höjd 194 cm, bredd 103 cm. Djup 59 cm med stängd skrivbordsklaff och 102 cm med öppen klaff.
Vackert mörkblått allmogehörnskåp med för mycket fina motivmålningar samt gulddekor. Två delar med dörrar med bakomvarande hyllplan samt en del med utfällbar öppning. Ingen datering men när det inhandlades på auktion i jämtland var det märkt från"slutet på 1800-talet". Gedigt och välbyggt med solit trä rakt igenom och riktiga brädor i bakstycket. På grund av att skåpet har relativt litet djupt är det nätt och lättplacerat. Höjd.200cm Bredd. 73cm samt Djup. 50cm Ring, smsa eller maila vid frågor eller funderingar. Fler bilder kan skickas via mail. Skåpet finns att titta på i centrala Uppsala