Sökresultat för: ”

allmoge säljes

Tidigare utannonserade

3+/häfte Förlag: Prisma Tryckår: 1975 Storlek: 185 x 115 mm Denna bok är den första populära framställning där vår folkmusik sätts in i sitt kulturhistoriska sammanhang. Detta framgår av kapitelrubriker som Musik i fäbod och säter, Sång vid uppsittarkväll och andakt. Några folkliga tonverktyg. Spelmannen, Dans i vägskäl och lekstuga, Musik vid livets och årets högtider, Från bondspelman till spelmanslag. Fakta kring själva musiken ges framför allt i kapitlen Folkmusikens miljö och källor samt Olika särdrag i allmogens musik. Omfattande litteraturanvisningar och ett utförligt register gör Svensk folkmusik till en synnerligen värdefull referensbok. Fraktkostnaden är alltid 35 kr (inom Sverige) oavsett antal beställda böcker. Spårbar försändelse, om över 150 g, med Posten.
Stockholm : Rediviva, 1979 Faksimil av originalutgåvan från 1827-1935. Inbunden, skyddsomslag, 137s. + 48 planschblad fyrfärgstryck. ca 26x20cm, 1,1kg. Nyskick. ISBN 917120119X Förlagstext: Ett år i Sverige är det klassiska verket om svenska folkdräkter. Planschverk med allmogeskildringar var i början av 1800-talet mycket populära i hela Europa. Det var denna trend Forssell - vår främste kopparstickare - tog fasta på när han gav ut Ett år i Sverige. Förlagorna till kopparsticken tecknades av Johan Gustaf Sandberg, en av tidens mest uppskattade konstnärer, och texten skrevs av skalden och historikern Anders Grafström.
LTs förlag. ou uppl. 1951. 178 s. Inbunden. 21,5x15cm. 410 gram. Gott skick. Illustrerad. Ur förordet: Avsikten med detta arbete har i första hand varit att belysa själva bakgrunden till snapphanefejden, skogssocknarnas sociala och militära organisation och förhållandet mellan statsmakten och bondesamhället. Arbetet vill främst ge en skildring av den motsättning mellan de lösa partierna och den besuttna bondebefolkningen, som löper som en röd tråd genom hela snapphanefejden och blir en av de viktigaste orsakerna till dess slutgiltiga sammanbrott. Skildringen avslutas med en redogörelse för försvenskningsarbetet bland den skånska allmogen, som lade grunden till de södra provinsernas införlivande med det svenska riket.
Stolen är i bra skick. Material furu. Mått Höjd:82cm Djup:39cm Bredd:41cm 340kr Finns i vår butik i centrala Östersund på Storgatan 41, mittemot Arbetsförmedlingen inne på gården. Butiken är öppen Måndag till Fredag 11-18, Lördagar 10-16 och Söndag 11-15. Vi tar även kort i vår butik Hemkörning går att ordna över hela Sverige med Bussgods eller möbeltransport. Frakt Exempel lokalt (möbeltransport) Centrala Östersund 150kr Lugnvik, Torvalla och Frösön 200kr Brunflo 350kr. Maila för frakt pris i resten av Sverige.
Artos Bokförlag. Opuscula selecta II uppl. 1998. 496 s. Inbunden. 23x16cm. 810 gram. Nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. I denna bok handlar det om kristen spiritualitet och kultur i Sverige under medeltiden. Det är fråga om predikan för både klosterfolk och allmoge och om gudstjänstliv och högtstående liturgisk diktning - men det är också fråga om den intensiva Kristuskärlekens mystik och om handlingsprogram för det aktiva livet i samhället. Utförliga bibliografier och register gör också boken till ett arbetsinstrument för dem som vill arbeta vidare och till en uppslagsbok för dem som vill repetera.