Sökresultat för: ”

akademiskt riden kallblodstravare säljes

Tidigare utannonserade

Valack f-04 e:Qvadrigo u:Väla Pilan. Säljes gärna till dej som rider enligt Akademisk Ridkonst och som vill ha en trogen vän, att utbilda. Rubinpilen är samarbetsvillig och vill alltid göra sitt bästa. Snäll häst med utstrålning och hingstkaraktär, tjock man och svans samt fyra vita strumpor. Lite riden, mycket körd men ej startad. Rubinpilen är en lättare typ och passar en nätt vuxen ryttare. Framåt men ej het. Han skulle även passa till körning. Vid intresse kan fler bilder mailas. www.valtersten.se Pris 30 000 kr inkl moms.
Har du gott om tid och ett stort hjärta? Ansvarstagande vuxen söks som hjälp till kallblodstravare på 11 år med ett hjärta av guld, men med mycket spring i benen. Karius är ca 154 cm i manken och står i ett stall strax utanför Örebro. Ridhus finns i närheten. Bussförbindelse finns, men tillgång till bil är bra att ha. Jag söker dig som, oavsett väder, är beredd att ta en ridtur antingen på banan eller i omgivningen. Du måste ha ordentliga ridkunskaper eftersom det är en stor och stark häst med egen vilja. Det kan bli ett och annat glädjeskutt, men han gör aldrig något dumt utan lyssnar på ryttaren. Karius har aldrig använts till trav, utan är akademiskt riden i 4 års tid. Han tycker även om att hoppa. Jag behöver din hjälp 2-3 dagar/vecka, ibland behövs hjälpen även på helgen. De dagar som är dina mockar du samt gör iordning hö mm. Eftersom Karius står i ett kollektivstall med 6 hästar kan det ibland hända att du även får hjälpa till med att släppa ut samt ta in alla hästar. Vid intresse berättar jag mer om både Karius och mig själv. Välkommen att höra av dig!
Vi söker två medryttare till två av våra hästar. Hästarna ska stå kvar på plats och flyttas inte! 1. Svensk ridponny, valack, Obi född 2000 och ca 150 i manhöjd. Gillar att komma ut i skog och mark och är mycket snäll i all hantering. 2. Kallblodstravare, hingst, Kubbe Nisse född 1995 och ca 155 i mankhöjd. En mycket trevlig häst som är hur snäll som helst att både rida och hantera. Kräver dock hästvana. Båda hästarna är ridna i akademisk ridning och det är en fördel om du som medryttare är intresserad av denna form av ridning. Lektioner kan fås enligt överenskommelse. De trivs i skog och mark. Är du seriöst intresserad står hästarna uppstallade utanför Gullaskruv, ca 2,5 mil från Nybro så körkort är ett krav för att du ska kunna rida här. Ypperligt tillfälle fär två ridsugna vänninor. Kostnad för ridning diskuteras efter första kontakt.
1. Kallblodstravare 15år, ca 160cm, valack. Riden och körd, endast sporadiskt riden det senaste året. Till sällskap eller som skogsmulle. 8000kr 2. Kallblodstravare 13 år, ca 155cm, valack. Mycket uppmärksam och lydig i ridningen, gör skänkelvikningar och fina galoppfattningar. Passande till western/akademiskt/dressyr. Även mycket trevlig att köra. 15000kr 3. Kallblodstravare 1år, hingst. Bra stam, säljes till trav. Inkörd och lätt travtränad, fint steg. 30000kr 4. Maxad C-ponny 11 år. Utbildad LA/LA i ridningen. Snäll att ha med på tävlingar. Startad LB+5cm hoppning. Har regional lincens. 35000kr 5. Maxad D-ponny 5 år. Utbildad LB/LB. Har nu varit på sin första hopptävling (80cm) med felfritt resultat. En snäll ponny som alltid gör sitt bästa. Gör aldrig något dumt. Kommer gå långt med rätt ryttare! Alla hästarna är snälla att hantera, fullt friska och har pass. Säljes pga av studier och ev flytt till annan ort. Rätt hem viktigare än pris!!
Fakta; Borkjol, Nordsvensk Kallblodstravare ( Nordisk ridhäst ) e; Bork Rigel u; Lunjola Född; 2000 Färg; Bork Mankhöjd; kring 160 Valack I mina ögon; Elegant, Maffig, Reslig, Otroligt vacker och ingen dussinvara på grund av färg och utstrålning. Social, Lyhörd, Härlig samarbetspartner, Känslig. Lite bakgrund; Travtränad och provstartad, men inte tillräcklig fart på banan. Efter -07 arbetad/hanterad enligt NH samt riden enligt grunderna i Akademisk Ridkonst (AR). Har även varit praktikanthäst 3 mån hos Bent Branderup. Referenser och film finns Dagsläge; Går på lösdrift i stor, kuperad hage, men arbetas för tillfället inte regelbundet . Öppnar därför dörren för att se om rätt person finns att följa honom vidare. Endast seriösa intressenter göre sej besvär, d.v.s. mailkompisar undanbedes Känner du att Borkjol kan vara din nya vän och samarbetspartner, sänd över information om vad du söker och vilket hem du kan erbjuda. Jag återkommer då med mer uppgifter om hans personlighet, bakgrund samt förutsättningar både fysiskt och mentalt. Pris och information om vilka möjligheter som finns kring köp/prövotid m.m. sänds då även med. Borkjol är inte var mans häst, så referenser krävs om köp blir aktuellt. Han trivs för tillfället alldelens utmärkt i hagen och beslut om ev. försäljning brådskar inte.