Sökresultat för: ”

afrikanska stolar säljes

Tidigare utannonserade

Hej. Jag har lite grejer till salu... # En gammal rejäl och tung byrå. Det finns en fläck på ovansidan som syns på bilden. Bredd 105 cm Djup 45 cm Hög 65 cm Pris 250kr # 2 stycken stolar i teak. Kan behövs ny klädsel. 150kr för båda # Afrikanska masker. 400kr för alla tre Hämtas på västra ersboda.
Designstol, endast en liten skönhetsskada bredvid sitsen stor som en nagel, går att laga med professionellt spackel. 1500kr eller bud Tv möbel mörkbrun 149x55x46 cm. Bud Soffbord / prydnadsbord i skön stil med glas 122x64x50 cm. Bud Afrikanska masker, den stora är 100 cm. Övriga 48 cm. Bud Ikeas Lackbord 2 st 55x55x45 cm. Bud Sökord: glasbord design vardagsrum allrum retro bänk tv-bänk fåtölj stol mask bord prydnad klassisk kontor sovrum fynd rea student lägenhet villa hus trä Mvh Jonas
Säljer ett unikt möblemang bestående av fyra stolar och ett bord. Det är handgjort av befolkningen i Burkina Faso, inköpt för 8 år sedan av en hjälporganisation som fått det som gåva vid en hjälpsändning. Vackert snidade figurer i afrikansk stil på stolar och bord. Bordet och stolarna går att plocka isär så dom tar mindre plats. Tack vare att dom är handgjorda är varje del märkta så att dom passar ihop med rätt del. Passar perfekt i uterummet eller i salongen eller för all del bara som prydnad. Bör ses!
Bo Cavefors Bokförlag 1965. Häftad 359 sidor. Mycket gott skick, ett par anteckningar med kulspets på de första sidorna, men de stör ej (anser jag). Afrika berättar är en antologi med svarta afrikanska författare, sammanställd av Per Wästberg och första gången utgiven av Bo Cavefors förlag 1961. Flera av texterna hade inte publicerats innan de gavs ut i antologin. Antologin inleds med ett förord av Wästberg och avslutas med en litteraturlista över publicerad skönlitteratur och självbiografisk litteratur från Afrika söder om Sahara, skriven av svarta på engelska, franska eller portugisiska. På stol nummer 12 - (i Svenska Akademien) sitter han- - Per Wästberg. Han är en stor kännare av Afrikansk litteratur (och Afrika). I min hand just nu ett biblioteksfynd- en bok utgiven år 1961 (den var konstigt nog inte magasinerad- och det blev jag så klart väldigt glad för!)- "Afrika berättar" en antologi sammanställd av Per Wästberg utgiven på Cavefors förlag. -Sydafrika är givetvis i fokus men även Madagaskar och Kap Verde finns representerade i den över 400 sidor tjocka antologin. Boken skrevs under en tid då frigörelsekampen stod i fokus. I Syd-Afrika mördades 69 personer (många kvinnor och barn) under en fredlig demonstration mot apardheid. (Sharpevillemassakern- i mars 1960). Boken fick god kritik; Folke Isaksson kallade den i Dagens Nyheter "ett pionjärarbete", medan Sven Delblanc i Arbetarbladet skrev: "Inga referat kan ge rättvisa åt den yppiga mångfalden i denna bok. En afrikansk läsebok för nybörjare, som ingen av oss européer har rätt att försumma."